Održana edukacija “Dani polja krompira 2019.”

Na lokalitetu Borike u blizini Rogatice 22. augusta smo organizovali tradicionalnu godišnju edukativnu prezentaciju na otvorenom o sjemenskom krompiru renomiranog svjetskog proizvođača HZPC. Radi se o jednom od najvećih proizvođača sjemenskog krompira čiji su stručnjaci bili prisutni i ove godine, te su svojim savjetima i preporukama doprinijeli kvaliteti ovog skupa.

Pored predstavnika HZPC-a, prezentaciji su prisustvovali mnogobrojni predstavnici naših poslovnih partnera, ali i poljoprivredni uzgajavači iz cijele Bosne i Hercegovine. Oni su na oglednom polju krompira imali priliku da se upoznaju sa novim sortama sjemenskog krompira: colomba, fabula, flamenco, memphis, monalisa, rosi, sifra i sylvana, koje su prilagođene našem podneblju i navikama potrošača. Ovaj događaj su dodatno obogatili i naši stručnjaci koji su informisali posjetioce o primjeni agrotehničkih mjera za obradu zemljišta i zaštitu usjeva.

Ugodno cjelodnevno druženje je završeno u obližnjem restoranu, gdje su naši gosti razmijenili mišljenja i iskustva uz ukusnu hranu i piće. Drago nam je što smo i ove godine bili u prilici organizovati edukaciju i druženje, te se zahvaljujemo svim osobama koje su se odazvale pozivu.