Pribor i oprema za navodnjavanje

Savremena poljoprivredna proizvodnja bez redovnog i obilnog snabdijevanja biljaka vodom je nezamisliva. Visok prinos po jedinici površine će opravdati ulaganja u navodnjavanje poljoprivrednih površina, kako u plasteničkoj tako i voćarskoj proizvodnji.

Vodeni program

Da bi vrt, bašta i dvorište lijepo izgledali i biljke bile zdrave, neophodno ih je redovito zaljevati. U ponudi Agricoma je kompletan program kvalitetnog pribora za navodnjavanje italijanskog proizvođača GF.

Savjeti za održavanje

Zalijevanje travnjaka mora početi prije nego se zemlja sasuši. Zalijevanje travnjaka treba biti sa jakim neraspršenim mlazom jer se voda skuplja na travnjaku. Zalijevati se mora raspršenim, sitnim kapljicama i za to su najprikladniji vrtni raspršivači. Na tržištu ima mnogo različitih tipova raspršivača: kružni, pravokutni, pokretni. Koji od njih odabrati? Bitno je da odaberete prskalicu adekvatnu veličini površine vašeg travnjaka. Većinu travnjaka treba zalijevati kad god je tlo suho bez obzira na godišnje doba. Ako se suša nastavi u jesen, potrebno je zalijevati jednom ili dva puta tjedno. Vrijeme zalijevanja u toku dana je prikladno kada je manje isparavanje. Najprikladnije doba dana je rano u jutro ili kasno na večer.