Ostali pribor i oprema za poljoprivrednike

Ubrane plodove je neophodno pravilno sakupiti, pakovati i uskladištiti, kako ne bi gubili na kvalitetu do konačne upotrebe. U zavisnosti od vrste plodova koristimo ambalažu i opremu neophodnu za čuvanje kao što su: vreće, kace, buradi, pletare, tegle, boce, zatvarači, čepovi i poklopci. Osim toga tu je i prateća oprema: saksije, žardinjere, ekseri, žice i pletiva, lanci, veziva, konopi, folije, kao i čizme, rukavice, kabanice...

Izdvajamo iz ponude

Pribor i roba široke potrošnje

Lanci, ekseri i pletiva

Farmerska pletiva, ekseri, lanci i sl. su neophodan prateći materijal kod poljoprivredne proizvodnje. Pod farmerskim pletivima se podrazumijevaju žice, ograde i mreže. Od mreža koje, također imaju različite namjene, izdvajamo mreže za prozore, mreže za zasjenjivanje, mreže za zaštitu sadnica, mreže za kokošinjac, i dr. Namjenjena su, uglavnom, za stočarsku, plasteničku i voćarsku proizvodnju, ali se koriste i u druge svrhe. Lance i eksere nudimo u različitim dimenzijama i debljinama.

Pribor i roba široke potrošnje

Saksije i žardinjere

Ukras svakog dvorišta, balkona, terase i vrta su saksije i žardinjere u koje sadimo odgovarajuće cvijeće. Saksije nudimo u raznim bojama i dezenima, te od različitih materijala. Keramičke saksije uglavnom krase unutrašnji kućni ambijenat, a glinene (terakota), kao i PVC saksije i žardinjere služe za vanjsko aranžiranje terasa, balkona, vrtova i dvorišta.

Savjeti

Ubrane plodove je neophodno pravilno sakupiti, pakovati i uskladištiti, kako nebi gubili na kvalitetu do konačne upotrebe. U zavisnosti od vrste plodova koristimo ambalažu i opremu neophodnu za čuvanje, kao (vreće, kace, buradi, pletare, tegle, boce, zatvarači, čepovi i poklopci) Osim toga tu je i prateća oprema kao: saksije, žardinjere, ekseri, žice i pletiva, lanci, veziva, konopi, folije, kao i čizme, rukavice, kabanice.