Sredstva za zaštitu bilja

U borbi protiv parazita, štetočina i korova koji ugrožavaju naše poljoprivredne kulture od sjetve do berbe, pa i u skladištima, hemijska zaštitna sredstva predstavljaju najefikasnije oružje savremene prakse.

Održite vaš vrt zdravim

Poljoprivrednicima, vrtlarima i domaćinstvima, nudimo širok izbor preparata za borbu protiv insekata, biljnih bolesti, korova i ostalih štetnika, kako na njivi, tako i u zatvorenom prostoru.

Iz naše ponude izdvajamo

Bio Plantella THYMI 500ml-

BIO PLANTELLA THYMI

BIO PLANTELLA THYMI je prirodni sprej za biljke na bazi timijana i kleka, biljke jača i odbija štetnike. Može se koristiti na povrću, voćkama, vinovoj lozi i ukrasnom bilju. Ulje timijana sadrži timol, karvakrol i brojne druge aktivne tvari, dok ulje kleka sadrži mnoge odbijajuče – repelentne komponente. Kombinacija svih tih aktivnih tvari daje izrazito učinkovite rezultate jer odlično odbija štetnike te brzo jača biljke.

flora kenyatox

FLORA KENYATOX VERDE

FLORA KENYATOX VERDE je prirodni insekticid već pripremljen u spraju za prskanje biljaka. Napravljen je od prirodnog piretrina iz cvijeta dalmatinskog buhača ili ivančice. Da se postigne najveća i najjača doza insekticidnih tvari najbitnije je pravilno uzgajanje, pomni odabir cvjetova, tehnologija uprašivanja i ekstrakcije . Samo tako se postiže potpuno isti pa čak i viši učinak našeg prirodnog insekticida kao što je učinak kemijskog insekticida. Odličan je protiv štetnika, kao što su lisne uši, štitasti moljci, gusjenice ljeptira, ….

biotol univerzalni

BIOTOL UNIVERZALNI INSEKTICID

BIOTOL insekticid za leteće i puzeće insekte 500 ml (univerzalni) Kontaktni insekticid s dugotrajnim djelovanjem za uništavanje letećih (muhe, komarci, moljci, mušice itd.) i puzećih kukaca (mravi, srebrne ribice, žohari, buhe, uši itd) u stambenim prostorijama i spremištima. Učinkovita zaštita protiv insekata. Biološki razgradiv i bez mrlja i mirisa.

neopermin

BIOTOL NEOPERMIN

BIOTOL NEOPERMIN je insekticidni prašak za uništavanje mrava, stjenica, žohara, buha, zidnih stjenica i drugih puzećih kukaca u stambenim prostorijama i spremištima. Sredstvo izvanredno brzo djeluje jer aktivna tvar djeluje kontaktno a insekticidno djeluje i nositelj koji isuši insekte.

U našoj ponudi imamo i sljedeće pesticide:

Insekticidi služe za uništavanje lisnih ušiju i savijača lista, krompirove zlatice, lisnih minera i sovica, voćnih osica i ostalih štetnika. Od insekticida preporučujemo Confidor, Calypso, Actara, Mospilan, Chromorel...

Fungicidi služe za preventivno sprečavanje biljnih bolesti, plamenjače, pepelnice, kovrdžavosti i krastavosti lista i ploda, rđe, truleži plodova itd.. Od fungicida izdvajamo Previcur, Teldor, Quadris, Ridomil, Ditan, Cuperblau, Champion, Plavi kamen...

Rodenticidi - Glodari su nepoželjni u čovjekovom okruženju, pored toga što uništavaju zimnicu, prenosioci su brojnih bolesti. U potrazi za hranom prolaze kroz vrlo male otvore, te im se upotrebom rodenticida možemo efikasno suprostaviti. Mamci moraju biti postavljeni na puteve kretanja glodara, biti ukusni i efikasni. Pored toga mogu se koristiti i ljepila za glodare, koja nisu otrovna za ljude i životinje. Iz ponude izdvajamo Ratimor i Glodacid.

Herbicidi su sredstva kojim se uništavaju korovi, kako bi kulturne biljke imale optimalne uslove za rast i razvoj. Totalni herbicidi uništavaju zelenu biljnu masu svih biljaka, a selektivni uskolisne i širokolisne korove. Od totalnih herbicida preporučujemo Glifol i Dominator, Basta, a od selektivnih Deherban, Radazin, Tor, Goal, Cambio.... Za postizanje visokih i kvalitetnih prinosa neophodno je biljke održati zdravim. Za pravilnu upotrebu pesticida veoma je važno pridržavati se priloženog uputstva o načinu upotrebe a naročito obratiti pažnju na karencu, što predstavlja najkraće razdoblje koje mora proći između primjene sredstva i berbe, žetve ili puštanja stoke na ispašu.

Savjeti o upotrebi sredstava za zaštitu bilja

Za postizanje visokih i kvalitetnih prinosa neophodno je biljku održati zdravom, od početka vegetacije do plodonošenja. U tu svrhu se koriste pesticidi (herbicidi, fungicidi, insekticidi, repelenti...). Za pravilnu upotrebu sredstava obavezno pročitati priloženo uputstvo i posavjetovati se sa stručnjacima. Naročito obratiti pažnju na KARENCU (propisano najkraće razdoblje koje mora proći između primjene sredstva i berbe, žetve i puštanja stoke na ispašu, čime se osigurava zdravstvena ispravnost proizvoda. Posjedujemo širok asortiman zaštitnih sredstava renomiranih proizvođača iz ove oblasti.