Ukrasno bilje

Za udobno stanovanje, odmor, zdravstveno-zabavne i rekreacijske svrhe uređene zelene površine predstavljaju neophodan ambijent življenja.

Ukrasite svoj vrt

Ukrasno bilje koje kupite u kontejnerima (saksijama) može se saditi tokom cijele godine, jer nema rizika da se povrijedi korjenov sistem. Sve ostalo se sadi u jesen ili proljeće. Osim što nam biljke uljepšavaju prostor u kojem živimo, mogu vam biti i prijatelji koji će Vas neraspoložene razveseliti svojom ljepotom i cvatnjom. U Agricomu možete pronači veliki izbor ukrasnog bilja i drveća za vanjsko i unutarnje uređenje Vašeg životnog prostora.
Ukrasno bilje dijelimo na: zimzeleno (jelka, bor, tuja, čempres...), listopadno (jasen, breza, katalpa...), grmovi (šimšir, forzicija, hibiskus...) i sobno (lisno i cvijetno, dekorativno...).

Iz naše ponude izdvajamo

ŠIMŠIR

šimšir

jelka

jelka

thuja

thuja

BOR

bor

ČEMPRESI

čempres

FORZICIJA

forzicija

hibiskus

hibiskus

KATALPA

katalpa

BREZA

breza

HRIZANTEMA

hrizantema

Savjeti o uzgoju ukrasnog bilja

Za raspored ukrasnog bilja u vrtu neophodno je poznavati: visinu, vrijeme cvjetanja, zemljište, svjetlost, razmak biljaka i ostale uvjete koje biljke zahtijevaju. Da bi se napravila optimalna kompozicija boja i uskladilo da tokom cijele godine imate cvijetni vrt, neophodno je potražiti pomoć stručnjaka za hortikulturu.