Sredstva za zaštitu bilja

U borbi protiv parazita, štetočina i korova koji ugrožavaju naše poljoprivredne kulture od sjetve do berbe, pa i u skladištima, hemijska zaštitna sredstva predstavljaju najefikasnije oružje savremene prakse.

Održite vaš vrt zdravim

Poljoprivrednicima, vrtlarima i domaćinstvima, nudimo širok izbor preparata za borbu protiv insekata, biljnih bolesti, korova i ostalih štetnika, kako na njivi, tako i u zatvorenom prostoru.

Iz naše ponude izdvajamo

U našoj ponudi imamo i sljedeće pesticide:

Insekticidi služe za uništavanje lisnih ušiju i savijača lista, krompirove zlatice, lisnih minera i sovica, voćnih osica i ostalih štetnika. Od insekticida preporučujemo Confidor, Calypso, Actara, Mospilan, Chromorel...

Fungicidi služe za preventivno sprečavanje biljnih bolesti, plamenjače, pepelnice, kovrdžavosti i krastavosti lista i ploda, rđe, truleži plodova itd.. Od fungicida izdvajamo Previcur, Teldor, Quadris, Ridomil, Ditan, Cuperblau, Champion, Plavi kamen...

Rodenticidi - Glodari su nepoželjni u čovjekovom okruženju, pored toga što uništavaju zimnicu, prenosioci su brojnih bolesti. U potrazi za hranom prolaze kroz vrlo male otvore, te im se upotrebom rodenticida možemo efikasno suprostaviti. Mamci moraju biti postavljeni na puteve kretanja glodara, biti ukusni i efikasni. Pored toga mogu se koristiti i ljepila za glodare, koja nisu otrovna za ljude i životinje. Iz ponude izdvajamo Ratimor i Glodacid.

Herbicidi su sredstva kojim se uništavaju korovi, kako bi kulturne biljke imale optimalne uslove za rast i razvoj. Totalni herbicidi uništavaju zelenu biljnu masu svih biljaka, a selektivni uskolisne i širokolisne korove. Od totalnih herbicida preporučujemo Glifol i Dominator, Basta, a od selektivnih Deherban, Radazin, Tor, Goal, Cambio.... Za postizanje visokih i kvalitetnih prinosa neophodno je biljke održati zdravim. Za pravilnu upotrebu pesticida veoma je važno pridržavati se priloženog uputstva o načinu upotrebe a naročito obratiti pažnju na karencu, što predstavlja najkraće razdoblje koje mora proći između primjene sredstva i berbe, žetve ili puštanja stoke na ispašu.

Savjeti o upotrebi sredstava za zaštitu bilja

Za postizanje visokih i kvalitetnih prinosa neophodno je biljku održati zdravom, od početka vegetacije do plodonošenja. U tu svrhu se koriste pesticidi (herbicidi, fungicidi, insekticidi, repelenti...). Za pravilnu upotrebu sredstava obavezno pročitati priloženo uputstvo i posavjetovati se sa stručnjacima. Naročito obratiti pažnju na KARENCU (propisano najkraće razdoblje koje mora proći između primjene sredstva i berbe, žetve i puštanja stoke na ispašu, čime se osigurava zdravstvena ispravnost proizvoda. Posjedujemo širok asortiman zaštitnih sredstava renomiranih proizvođača iz ove oblasti.