Igra, odmor i putovanja

Prikladne igračke su bitne štenadima kao i odraslim psima

Igračke, prostirke i ležaljke - sve za putovanje

Psi trebaju trčati i uživati na svježem zraku, što je također dobro i za vlasnika ili vlasnicu. Vaši četveronožni prijatelji su uvijek spremni za žestoku igru. Vole da hvataju štapove i budu hvaljeni za to uzastopno. Prikladne igračke su bitne štenadima kao i odraslim psima. Čvrsta plastična lopta ili prsten za povlačenje, dobra su i za razvijanje mišiča vilice i zadovoljavanjem prirodne potrebe psa za igrom.

Stvari koje bi vaš pas želio

Psima ne treba puno da bi se osjećali ugodno. Nekoliko stvari je ipak potrebno, a to su korpa ili pokrivač za odmaranje i spavanje, posuda za hranu i vodu, lanac i ogrlica za vrat ili prsa, češalj i četka za njegu dlake, igračke - npr. čvrsta plastična lopta, kosti za psa pravljene od bivolove kože za igranje i žvakanje. .

Savjeti o pravilnoj njezi pasa

Kada se odlučite za putovanje sa Vašim psom u inostranstvo savjetujemo da se najprije informišete o propisima ulaska psa u zemlju koju posječujete, kao i o gostoprimstvu za psa u hotelu u kome odsjedate. Za psa je bitno da na put ponesete određenu količinu vode za osvježenje i da odmarate svaka 3 - 4 sata za šetnju.
Ukoliko psa ne možete povesti na putovanje, sa sobom obezbjedite mu "čuvara", po mogućnosti nekog koga pas poznaje. Ako ne možete pronaći adekvatnu osobu obratite se uzgajaču pasa ili specijaliziranom hotelu za pse. Lakše je za pse da budu odvojeni od porodice ako oko sebe imaju poznate stvari - mjesto gdje odmaraju, svoju posudu za hranu i vodu, igračke.