Posude i pribor za sadnju

Agricom nudi kompletan program kvalitetnih posuda i pribora za sadnju.

Saznajte više o našoj ponudi

lončiči i modiform

Kontejneri i lončići za presade

Kontejneri i lončići nam služe da u zaštićenom prostoru posijemo i pikiramo presadnice cvijeća i povrća. Sjetva se obavlja u februaru i martu, tako da možemo po sticanju uslova za rast i razvoj biljaka vani, posaditi već formirane biljke. Na taj način, dobijamo na vremenu, samim tim biljke ranije dozrijevaju. Od kontejnera, u ponudi su stiroporni i modiform (pvc) sa 24 – 209 rupa. Kada se biljka u kontejneru dovoljno razvije da se može pikirati (presaditi), ona se sadi u lončiće u kojima će imati dovoljno prostora da se razvije sve do konačne sadnje u polje. Lončići su u ponudi o 7 - 15 cm i oni se najčešće koriste za pikiranje u zavisnosti od bujnosti biljke koja se uzgaja.

mreža i kopča

Mreže za zasjenjivanje i kopče

Rast i razvoj biljaka u zavisnosti od vremenskih uslova može biti ubrzan, pa se biljke brže razvijaju i rastu. Tu moramo biti pažljivi. U tom slučaju se vrši zasjenjivanje zaštićenih prostora, kako bi se smanjio dotok svjetlosti i time usporio rast. Ovim postupkom možemo pomjeriti vrijeme sadnje u polju, dok se ne steknu optimalni uslovi. Mreže za zasjenjivanje su dostupne po dimenzijama širine od jednog do osam metara. Vrlo važano je pri kupovini potražiti savjet u vezi procenta zasjenjivanja, koji određuje koliko će svetlosti doći do zasjenjene biljke. Procenat zasjenjivanja se kreće od 30 – 90 %.

Savjeti

Da bi biljka rasla uspravno i imala dovoljno prostora potrebo je pravilno vezivati uz konop. Za vezivanje se koriste pp veziva, a u novije vrijeme se koriste kopče za vezivanje. Njihova upotreba je jednostavna i višekratna, Olakšavaju rad i biljkama obezbjeđuju pravilan rast.