Higijenska sredstva i pribor za ptice

Proizvodi i pribor za njegu i higijenu ptica

Za dug i sretan život Vaših ptica potrebna su pored kvalitetne ishrane i sredstva za održavanje higijene. Sredstva za higijenu i pribor renomiranih proizvođača prilagoditi svim njihovim potrebama i dati vrhunske rezultate. Agricom nudi širok asortiman proizvoda savršen za Vaše pernate ljubimce. Svakako ne smijete zaboraviti njegovati kljun i nokte svoga ljubimca, kako bi ostao zdrav i u formi. Dodatno za njihov zdrav život važna je i njega kaveza posebnim proizvodima za ptice.

Higijena ptica

Ptice čiste perje više puta na dan i obično im ne treba pomoć ljudi. Ono što Vi trebate obezbijediti svojim ljubimcima su kupke ili kadice za održavanje njihove higijene. Ptice će zaista uživati u kupanju u njima osvježavajući se u toplim ljetnjim danima u udobnosti svoga doma / kaveza. Ako ptice imaju grube grane u kavezu, obično nokti postanu tupi. Ako narastu predugo, moraju se s vremena na vrijeme skratiti. Pitajte za pomoć kod veterinara ili u pet shop-u.

Savjeti za održavanje higijene vaših ptica

Više puta na dan, ptice čiste svoje perje. Pomoć vlasnika nije im potrebna. Ono na šta bi vlasnici trebali obratiti pažnju je opadanje perja. U toku opadanja perja, pticama je potrebna povećana količina vitamina i minerala. Čišćenje kaveza za ptice dovoljno je jednom sedmično da čistite donji dio kaveza sa vrućom vodom. Ljuljaške i ostale dodatke čistiti također a posude za vodu i hranu oprati vrućom vodom. Jednom mjesečno pažljivo očistite čitav kavez vrućom vodom, uključujući i rešetke. Ne koristite jake smjese za čišćenje, isprobajte orginalne Savic proizvode za čišćenje kaveza.