Nedaleko od Fojnice u mjestu Pločari Polje su i ove godine organizovani Dani polja krompira gdje su predstavljene nove sorte sjemena krompira, koje su prilagođene našem podneblju i navikama potrošača.

Manifestaciju je organizovala firma "Agricom" u suradnji sa holandskom kompanijom "HZPC", jednom od najvećih svjetskih proizvođača sjemenskog krompira čiji su stručnjaci bili prisutni, te su svojim savjetima i preporukama doprinijeli kvalitetu i svrsi ovog skupa.

Promovisano je osam novih HZPC-ovih sorata sjemenskog krompira za kojim je tržište iskazalo interes i od kojih se očekuju vrlo dobri rezultati u budućnosti.

Povoljni klimatski uslovi na području Fojnice i kvalitetna plodna zemlja uz idealnu nadmorsku visinu su veoma pogodan prostor za uzgoj ove važne poljoprivredne kulture. Vremenom je fojnički krompir sa svojim kvalitetom i prepoznatljivim geografskim obilježjem, stekao odane potrošače na širem području države.

Ugodno druženje je nastavljeno u poznatom Fojničkom restoranu Ribnjak gdje su naši gosti i zvanice podijelili svoja mišljenja i iskustva. Uz ukusnu hranu i piće stečena su nova prijateljstva, a to je najbolja garancija za ponovni susret i naredne godine.

Vaš Agricom