Hrana za ptice

Ptice se hrane uglavnom sjemenkama i žitaricama raznih biljaka.

Raznovrsna hrana za vaše ptice

Vaše male kućne papige trebaju da se hrane također po svojoj potrebi hranjivih tvari. Nudimo širok izbor hranjivih tvari koje nam nudi priroda kao primjer. Uravnotežena smjesa razlićitih žitarica i sjemenki je osnova pravilne ishrane. Ovako su ptice sigurne da će dobiti sve potrebne vitamine, minerale i hranjive tvari da bi imali sretan i zdrav život. Osnovna hrana za papagaje su žitarice. U svojim tropskim domovima, papagaji moraju preći velike udaljenosti da bi našli pravu hranu. Hrane se uglavnom sjemenkama i žitaricama raznih biljaka. Dodatno jedu sočno voće, povrće i svježe zelenilo kao što je trava i divlje bilje. Papagajima je potrebna ishrana koja je u skladu sa prirodom. U toku evolucije, svaka se vrsta prilagodila na svoju okolinu i hranu. Kanarincima je potrebna ishrana koja je u skladu sa prirodom. Grickanje i čopkanje je uobičajeno ponašanje za kanarince. Vitaktaft Kracker (Sticks) je zdrava i poznata užina i dobro zaposlenje.

Saznajte više o hrani za različite vrste ptica

Velike ptice

Okolnosti i hranjivi uvjeti su utjecali na evoluciju svake vrste. Papagaji i papige su se također navikli na hranu koja je na raspolaganju. Naši kućni papagaji i papige trebaju iste hranjive tvari kao i one iz divljine. Za dobro zdravlje i dobrobit, važno je da papagaji i papige „rade“ za svoju hranu guleći ljuske žitarica i oraha.

Male ptice

Živahna mala papiga se osjeća ugodno. Da bi ostala sretna i zdrava cijeli život potrebna joj je ishrana koja će se prilagoditi svim njenim potrebama. Odabrane sjemenke i žitarice Vitakraft dolaze iz zemlje porjekla malih papiga i odgovaraju hranjivim potrebama ovih ptica, a to su: sazrele sjemenke, jod, grožđani šećer, med, jetra bakalara, životinjska i biljna ulja. Svježa voda svaki dan je obavezna za dobro zdravlje.

Kanarinci

Za dug i sretan život naših kanarinaca potrebna je ishrana koja će se prilagoditi svim njihovim potrebama. Agricom nudi širok asortiman koji je prilagođen potrebama vaših kanarinaca. Sjemenke iz domovine kanarinaca sadrže sve potrebne tvari i dodatke: sušene sjemenke visokog kvaliteta, minerali, ukusan med, zdravo bakalarovo jetreno ulje, 12 neophodnih vitamina za život. Svježa voda svaki dan je neophodna za dobro zdravlje kanarinaca.

Golubovi

Hrana definira opće zdravlje, a s kvalitetnom ishranom golubovi mogu postići savršenu kondiciju. Kako mnogi ljubitelji golubova vole reći: hranjenje je umjetnost. Versele-Laga donosi vrhunske mješavine na tržište prilagođene potrebama svakog entuzijasta. To je sve postignuto znanstvenim istraživanjem. To potvrđuju milijuni ljubitelja golubova u preko 40 zemalja i daju svoje povjerenje u Versele-Laga. Sigurni smo da će te ovdje naći sve što je potrebo vašem ljubimcu.

Savjeti za pravilnu ishranu ptica

Ptice su navikle da jedu sjemenke još sa svojih drevnih prebivališta. Potrudite se da dom Vaših kućnih ptica ima mnogo hrane i poslastica za ptice. Svježe zelenilo i bilje kao i voće i povrće su dio njihove ishrane. Osnova njihove ishrane su sjemenke i biljke. Veliki izbor hrane je nešto što je potrebno i našim kanarincima svaki dan. Svježa voda takođe je neophodna za dobro zdravlje. Voda iz česme koja sadrži hlor može biti štetna za papagaje, papige i kanarince! Vitakraft Aqua Drink je proljetna voda koja sadrži jod i minerale neophodne za život i zdrav metabolizam.