Igračke, oprema i kavezi za male životinje

Male životinje se osjećaju ugodnije u kavezu s puno prostora za penjanje i trčanje.

Kavez treba bit smješten u tih i osvjetljen prostor. Pošto male životinje vole da vide sve oko sebe, kavez ne treba držati na zemlji. Najbolje je da kavez stavite na ormar. Ljeti možete napraviti prostor za male životinje u vrtu ili na balkonu. Da bi ih zaštitili od mačaka prekrijte prostor mrežom. Male životinje treba također sakriti od vjetra i sunčeve svjetlosti. Savjetujemo vas da kavez ne držite blizu televizora, niti na izuzetno toplim mjestima. Za spavanje i odmaranje male životinje se vole sakriti u kavezu. Osigurajte im malu kućicu u kavezu.

Igračke i oprema za kaveze

-Čvrsta keramička posuda za hranu, "samo-poslužna“ mašina za hranu, boca za vodu ili Vitakraft Nager Trank, držač za svježu slamu, slani kamen sa svim potrebnim mineralima i dodacima, mala kućica za spavanje i odmaranje, piljevina, slama, sijeno za izmet...

Saznajte šta ih čini sretnim

Posudu za hranu i bocu za vodu Vaših ljubimaca treba redovno čistiti vrućom vodom. Jednom ili dvaput sedmično trebate očistiti dno kaveza s mokrom krpom i zamjeniti pijesak. Jednom mjesečno trebate cijeli kavez očistiti u kadi s vrućom vodom. Savjetujemo Vam da ne koristite jake smjese za čišćenje! Pijesak koji je korišten je biološki otpad koji se može preraditi u đubrivo. Pravo mjesto za kavez je osvjetljen i skriven kutak sobe. Ljeti, Vaši ljubimci mogu živjeti i na terasi ili u vrtu. Da bi ih zaštitili od mačaka, možete staviti mrežu oko njih.