Hrana za male životinje

Širok asortiman hrane u ponudi Agricoma zadovoljiti će sve hranjive potrebe vaših malih ljubimaca.

Divlji preci naših kućnih ljubimaca iz grupe malih životinja su živjeli u „zelenim zonama“ Evrope. Tu su biljojedi mogli pronaći dosta hrane: žitarice, razne vrste trave, biljke, voće i bobice. Da bi bili i zdravi i u kondiciji naši kućni ljubimci moraju imati sličnu ishranu. Tokom evolucije životinje su se navikle na svoju okolinu i hranu. Prilagodili su se prirodnoj hrani i moraju imati sličnu ishranu. Vaši ljubimci obožavaju svježe zelenilo. Sa Green – Fresh od Vitakrafta možete uzgajati svježe zelenilo cijelu godinu.

Raznovrsna hrana za vaše male ljubimce

Zamorci potječu iz Južne Amerike, gdje su se zadržali kao kućni ljubimci već tisućama godina. U 16. stoljeću su ih španjolski istraživači donijeli u Europu. Zamorci su pravi jedaći biljaka, ali za razliku od kunića, zamorci ne proizvode svoje vlastite vitamine C. Stoga su svi prehrambeni proizvodi za zamorce, proizvedeni od Versele - Lage prilagođeni i sadržavaju dodatne vitamine C. Da bi se Vaši ljubimci osjećali dobro i da bi nespretno skakali, treba im ishrana koja sadrži sve potrebne hranjive tvari. Potrebna im je ishrana puna sirovih tvari, jer su zečevi biljojedi. Širok asortiman hrane u ponudi Agricoma zadovoljiti će sve njihove hranjive potrebe.

Savjeti za pravilnu ishranu

Hranite svoje ljubimce u određenim periodima dana, najmanje dvaput na dan, ujutro i naveče. Hranite ih raznovrsnom hranom i uvijek im nudite svježe sijeno i vodu. Poslužite svježe zelenilo i voće u posebnu zdjelu i poslije otklonite ostatke hrane. Zubi konstantno rastu zečevima, zato im treba nešto za žvakanje kao što je Kracker (Sticks) ili neka druga tvrda poslastica.